Fantastik

1. Omschrijving

Spelotheek De Wip is in 2014 gestart met het organiseren van taalspelactiviteiten voor kleuters:   “FANTASTIK” (=Forum aan Activiteiten om de Nederlandse Taal te Activeren en te STImuleren bij Kleuters). Sinds 2015 is de doelgroep uitgebreid en kunnen kinderen van het 1ste en 2de leerjaar ook aansluiten. Momenteel staat “FANTASTIK” dus voor Forum aan Activiteiten om de Nederlandse Taal te Activeren en te STImuleren bij Kinderen.

In kleine groepjes is er het volgende aanbod: creatieve activiteiten (bv. knutselen, koken), speelleeractiviteiten (gezelschapsspelen, sorteeroefeningen), luister- en spreekactiviteiten (bv. verhaal, kringgesprek, liedje, …). Daarnaast plannen we een aantal uitstappen; want het is vooral door ervaringen op te doen in het ‘echte leven’ dat de taal ten volle wordt geoefend en beter kan beklijven.

De activiteiten worden thematisch aangeboden. Er wordt telkens gelet op een goed evenwicht tussen spel- en taalcomponent. Dit schooljaar worden alle activiteiten opgebouwd rond ons jaarthema “Kinderrechten”.

2. Doelgroep

Het project richt zich tot minder taalrijke kinderen van 4 (2de kleuter) t.e.m. 8 jaar (2de leerjaar).

Doorverwijzing gebeurt steeds via de school van de kinderen.

3. Praktisch

De taalspelactiviteiten gaan door om de twee weken op zaterdagvoormiddag van 9.45 u tot 12 u in de lokalen van De Wip.

Data schooljaar 2019 – 2020:  29/2, 14/3, 28/3, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 6/6, 20/6